U heeft de Flash Player nodig voor een correcte weergave van deze website.

F.A.Q

Zijn scooters die in China worden geproduceerd van goede kwaliteit?
China is een echt scooterland en iedereen die in China is geweest kent de beelden van enorme hoeveelheden scooters met name in de grote steden. Uiteraard worden al deze scooters in China geproduceerd, dus ervaring valt niet te ontkennen. Fun Things onderhoudt nauwe contacten met  grote Chinese producenten, daarvoor bezoeken wij hen regelmatig en bespreken verbeteringen of nieuwe features.
Niet alle producenten in China maken dezelfde kwaliteit, maar wij hebben in de loop der tijd wel de grootste en meest betrouwbare fabrieken gecontracteerd waardoor wij borg kunnen staan voor een goed afgeleverd product. Nieuwe modellen worden dan ook uitgebreid getest alvorens wij deze in ons assortiment opnemen.
Verder zijn alle scooters voorzien van een zogenaamde CVO; dit is een door het RDW afgegeven certificaat van goedkeuring waardoor deze scooters dan ook zonder verdere keuring op onze wegen, maar ook alle andere Europese wegen, mogen rijden.
Uiteraard wordt elke scooter dan ook met kenteken afgeleverd. Fun Things is een RDW erkend importeur.

Hoe peil ik Olie ?
Een 4-takt scooter zoals Fun Things die verkoopt gebruikt geen olie zoals bij verouderde 2-takt scooters maar gebruikt een zogenaamd carter (oliereservoir) zodat een oliepompje er voor zorgt dat de motor gesmeert en gekoeld wordt.
Het oliepeil dient regelmatig te worden bekeken aan de hand van de peilstok aan de rechteronderkant van de scooter. Zorg ervoor dat u de scooter horizontaal op de hoge standaard plaatst, en draai vervolgens de peilstok uit het motorblok. Nu veegt u met een stukje keukenpapier de peilstok schoon . Draai nu de peilstok terug in de motor en daarna er weer uit. Het oliepeil dient nu in het dunnere gedeelte onderaan de peilstok zichtbaar te zijn, minimaal halverwege dit dunne gedeelte, dus absoluut niet over het dikkere ronde gedeelte. Is dit niet het geval dan kunt u 10W-40W olie bijvullen door middel van een trechtertje door de vulopening waar u zojuist heeft gepeild. Houdt daarbij rekening dat er slechts 0.8 liter olie in totaal in het motorblok aanwezig is, dus wees voorzichtig met teveel olie. Te veel olie zorgt voor lekkende pakkingen en defecten aan lagers e.d. Heeft u per ongeluk teveel olie bijgevuld, dan dient u de olie eruit te laten lopen door de stop onder het motorblok los te draaien, gebruik daarbij een opvangbak. Draai nu de stop weer terug (inclusief filtertje dat meekwam) en vul het carter met voldoende olie.

Het oliepeil van uw scooter is zo belangrijk dat het de levensduur van uw scooter voor 90% bepaalt,
peil daarom bij elke tankbeurt is ons advies.

Wanneer pleeg ik onderhoud ?
Dit is een indicatie welk onderhoud er bij een bepaalde kilometerstand moet plaatsvinden ten einde uw scooter in optimale conditie te houden. Uiteraard kunnen de kilometerstanden afwijken omdat nu eenmaal niet elke scooter dezelfde belasting te verwerken krijgt.

kilometer onderhoud
1000 olie vervangen, daarna elke 3000 kilometer
3000/ 5000 kleppen stellen, bougie wisselen en luchtfilter, carburateur reinigen
7000/ 10000 aandrijfriem vervangen en luchtfilter reinigen
5000/ 8000 banden vervangen
2000/ 4000 lampjes vervangen

Zie ook  rubriek service en onderhoud

Klop het dat onderdelen moeilijk te verkrijgen zijn ?
Onderdelen zijn, zeker sinds de komst van net internet, zeer eenvoudig te verkrijgen. Een beetje handige internetter heeft het gezochte onderdeel binnen 5 minuten elders gevonden. Gelukkig voor u hebben ook wij ook onderdelen voorradig. Wij zorgen ervoor dat we alle onderdelen nog voorradig hebben 5 jaar nadat een model uit ons assortiment is gehaald.
Alle onderdelen zullen kunnen worden besteld via deze website, op dit moment werken we er hard aan om dit mogelijk te maken,echter dit zal nog wel even wat tijd in beslag nemen, onderdelen welke nog niet op de site staan zijn echter wel al te bestellen, gebruik daarvoor e-mail info@fun-things.nl

Mijn scooter start niet electrisch, hoe kan dit ?
De accu´s van scooters en motoren zijn relatief klein. Dat houdt in dat als de scooter een tijdje niet wordt gebruikt dat dan de accu leegraakt. De oplossing is om regelmatig een stuk te gaan rijden of om er een zogenaamde druppelaar aan te hangen, deze zorgt ervoor dat de accu geladen blijft. Vooral tijdens koude dagen is de spanning van de accu laag en vaak is dit onvoldoende om de scooter elektrisch te starten. Dit is een normaal verschijnsel, gebruik dan uw kickstarter. Een aantal keren een fietsende beweging met uw kickstarter achter elkaar en de motor gaat draaien.